Brawa Breuer traktor - klædeskabet

Jeg har købt denne traktor, fordi jeg synes den er sjov og lille, og derfor kunne passe godt på min bane.

Kertemindebanen OKMJ har godt nok aldrig haft et klædeskab, men havde en lille flad traktor og en noget større Pedershåb traktor.

Jeg fotograferede i 1979 et klædeskab i Odense. Et billede på www.jernbanen.dk af DSBs klædeskab nr 49 viser den holdende nøjagtig samme sted. På dette tidspunkt var den gulmalet, hvad den formentlig var, da den tilhørte Blumøller A/S i Odense.

Jeg har derfor givet mit klædeskab nr 49, og jeg vil på et tidspunkt prøve at ombygge traktoren, således at den ligner nr 49, som var bygget af Pedershåb svarende til lokomotorer fra Breuer. Jeg vil dog lave den grøn og litrere den DSB 49. Den væsentligste forskel mellem Breuer-traktoren og Pedershåb traktoren er udbygningen i begge ender, hvorved betjening af kobling kommer i tørvejr, ligesom dørene er helt lukkede og ikke kun halvdøre. Samtidig er der rigtige puffere (ikke fjedrende), hvilket jo er udmærket, når der skal monteres DMJK-koblingsbøjle.

Desværre er der ingen afkoblingsfunktion.

Kodningen af traktoren skulle selvfølgelig ændres for at leve op til mine standards. Jeg begyndte derfor at lave skabeloner til brug i Lenz CV-Editor på grundlag af dokumentationen fra Brawa og Doehler&Haas.

Samtidig har jeg så lavet skabelon til den "rene" Doehler&Haas lyddekoder. Begge skabeloner kan hentes på min download-side.

Mine indstillinger kan ses på denne udskrift.

CV indstillinger på Eriks Brawa Breuer traktor. Sidst rettet 19-07-2014

Diverse forsøg har vist følgende værdier for lys og lyde (min F-funktion er angivet i parantes)

Lys

Lyd

Den særlige funktion for at fjerne lyd langsomt (fading) er sat til F28

Moment-funktion

Funktionerne F7 (horn), F14 (hævning/sænkning vogn), F16 (åben/luk dør), F19 (horn kort), F20 (kurve hvin) er sat til moment-drift.

Denne side er sidst rettet 20-12-2019